Grupul elveţian din construcţii Sika achiziţionează o fabrică de materiale de construcţii de la antreprenorul Ioan Ţiţeiu

Autor: Alina-Elena Vasiliu 20.12.2018

Antreprenorul Ioan Ţiţeiu, care deţine producă­to­rul de materiale de construcţii Arcon, a vândut o parte din busi­ness către grupul elveţian Sika. Tranzacţia presupune vân­zarea doar a companiei Arcon Membrane SRL, înfiin­ţată în noiembrie 2018.

„S-a făcut o divizare a societăţii Arcon, în Arcon Membrane, care presupune comerţul cu produse pentru termosistem, şi Arcon SRL, care a rămas cu divizia de vopsele şi tencuieli, plus câteva afaceri imobiliare pe care le avem în Braşov. Momentan, aşteptăm avizul de la Consiliul Concurenţei pentru finalizarea tranzacţiei“, a spus pentru ZF Ioan Ţiţeiu, proprietarul şi directorul general Arcon.

Producătorul elveţian de materiale de construcţii Sika are două unităţi de producţie în România - una de aditivi pentru betoane, la Braşov, şi una de mortare şi adezivi speciali pentru construcţii, în localitatea Căpuşu Mare, din judeţul Cluj.

Sika România a avut în 2017 afaceri de 143 de milioane de lei şi un număr mediu de 70 de angajaţi, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe.