Moş Crăciun există: Cei care au găsit 109.000 de dolari în toalete din Geneva ar putea păstra banii

Autor: Catalina Apostoiu 27.12.2018

Justiţia din Geneva a recurs la zicala “ce-am găsit al meu să fie” pentru a rezolva unul dintre cele mai ciudate cazuri cu care s-a confruntat oraşul elveţian în ultimii ani, scrie Bloomberg.

Angajaţii unei cafenele şi din două restaurante au găsit peste 95.000 de euro (109.000 dolari) în bancnote mari în mai şi iunie anul trecut după ce proprietarii banilor au încercat să scape de cash aruncându-i în toalete. Muncitorii vor putea aplica pentru a păstra banii după ce procurorii au închis cazul, a confirmat purtătorul de cuvânt al procurorului din Geneva.

5 minuni naturale din România apreciate de o lume întreagă - GALERIE FOTO

Cum vor arăta casele viitorului? Se ridică şi plutesc în caz de inundaţii - GALERIE FOTO

Unde este şi cum arată cel mai frumos Starbucks din lume - GALERIE FOTO

Strania afacere a început după ce angajaţii unei filial a băncii UBS din centrul Genevei au remarcat că toaletele erau înfundate în 11 mai, 2017, potrivit Tribune de Geneve. Aceştia au găsit 40.000 de euro în bancnote rupte, iar înregistrările video au arătat ulterior cum trei femei şi un bărbat au mers în mai multe rânduri de la un seif al băncii la toalete.

Un purtător de cuvânt al băncii a refuzat să comenteze.

Mai târziu în aceeaşi zi, 8.500 de euro au fost pescuiţi din toaletele unei patiserii din aceeaşi clădire. Iar în noaptea aceleiaşi zile, o femeie de serviciu de la cafeneaua din apropiere Café du Centre a găsit aproximativ 26.000 de euro. Cea mai mare sumă, de 60.000 de euro, a fost găsită o lună mai târziu, de către angajaţii pizzeriei de alături.

Cei care au găsit banii trebuie mai întâi să depună o cerere pentru fondurile respective, care au fost reţinute de autorităţile din Geneva în timp ce cazul a rămas deschis.

Biroul procurorului nu a oferit niciun fel de teorie cu privire la motivul pentru care cei trei au încercat să scape de bani. Cazul a fost închis după ce nu s-a găsit nicio justificare pentru formularea de acuzaţii.

Cazul continuă însă să stârnească nedumerirea localnicilor, într-un oraş în care proprietarii de restaurante şi magazine nu sunt deloc impresionaţi când clienţii plătesc cu bancnote de 500 sau chiar 1.000 de franci.