Continental pregăteşte investiţii de peste 180 mil. Euro în România în 2019

Autor: Bogdan Alecu 27.12.2018

Grupul Continental, cel mai mare producător de componente auto din România, are în plan investiţii noi în 2019, pe măsură ce diviziile de cercetare şi dezvoltare alături de cea de componente electronice se vor extinde.

"Avem în plan dezvoltarea campusurilor pentru centrele de cercetare şi dezvoltare din Timişoara, Iaşi şi Sibiu, investiţii în creşterea capacităţii de producţie în fabricile de electronice din Timişoara şi Sibiu. Valoarea acestor investiţii depăşeşte 180 de milioane de euro", au spus reprezentanţii Continental România.

Gigantul german s-a apropiat de un total de 20.000 de angajaţi şi a înregistrat în 2017 o creştere a businessului de cel puţin 15%, depăşind 3 miliarde de euro. 

Concernul german a ajuns la 19.700 de angajaţi în România la începutul acestui an după ce compania a recrutat 1.500 de persoane anul trecut pe diferite poziţii, atât în centrele de inginerie, cât şi în unităţile de producţie.

În 2017 compania a angajat 1.500 de persoane, iar anul acesta creşterea a fost de încă circa 1.000 în locuri de muncă precum software şi IT & C, inginerie electrică şi mecanică, inginerie de proces, operatori în aria de producţie.

Continental produce la Timişoara senzori şi unităţi de control pentru BMW Seria 7, cea mai avansată din punct de vedere tehnologic limuzină din lume, dar şi pentru Porsche Panamera sau chiar celebrul SUV Bentley Bentayga, care ajunge la peste 300.000 de euro.

Printre sistemele produse sau proiectate de Continental în România se numără placa de bază pentru sistemul de control al suspensiei, sistem care permite inclusiv „citirea” drumului şi adaptarea suspensiei în funcţie de informaţiile furnizate de hartă cu privire la configuraţia drumului, sistemul de control al unităţii pentru controlul airbagurilor, senzorul pentru protecţia pietonilor, care activează capota motorului, cel pentru NFC (near field communication) ce permite conectarea mai rapidă a telefonului mobil la sistemul multimedia al maşinii sau chiar sistemul de senzori ce detectează cu exactitate poziţia cheii în sau lângă automobil. Pe lângă acestea mai sunt şi senzorii radar pentru sistemul tempomat adaptiv (ce menţine distanţa faţă de automobilul din faţă) şi unitatea de control al cutiei de transfer pentru modelele cu tracţiune integrală.

Concernul a făcut investiţii de peste 175 de milioane de euro în 2017 în locaţiile sale din România. Compania a investit în infrastructură, echipamente şi în tehnologii de ultimă generaţie pentru centrele sale de cercetare şi dezvoltare, precum şi pentru unităţile de producţie.

Compania Continental produce anual în fabricile sale din România peste 150 de milioane de unităţi destinate industriei auto. Soluţiile şi produsele inovative contribuie semnificativ la conducerea automată şi la mobilitatea în siguranţă pe şosea.

Continental a realizat în 2017 o cifră de afaceri preliminară de 44 de miliarde de euro şi are în prezent peste 235.000 de angajaţi în  61 de ţări.

În perioada 1999-2017, Continental a investit circa 1,4 miliarde euro în activităţile din România.

Toate cele 5 divizii Continental sunt reprezentate în România. Compania deţine şapte unităţi de producţie şi patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Braşov şi Iaşi.

Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în Bucureşti.