Oprea, ministrul IMM-urilor: Taxa pe activele bancare anunţată de guvern nu este o taxă prin care guvernul îşi doreşte să câştige bani, este o taxă de descurajare a creşterii ROBOR-ului

Autor: Florentina Niţu 27.12.2018

Ştefan-Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat susţine că taxa pe activele bancare anunţată de guvernul PSD săptămâna trecută printr-o ordonanţă de urgenţă nu este o taxă prin care guvernul României îşi doreşte să câştige bani, ci este o taxă prin care vrea să descurajeze băncile să majoreze ROBOR-ul.

“Nu este o taxă prin care guvernul României nu îşi doreşte să câştige bani. Este o taxă de descurajare, pentru că, dacă creşte ROBOR-ul, creşte şi această taxă. Ne dorim ca ROBOR-ul să rămână într-o zonă decentă, pentru că aşa încurajm mediul de afaceri. Dacă avem costuri de finanţare mai mici, vom ajuta mediul de afaceri. Persoanele fizice şi societăţile comerciale, care au credite la bănci, încurajează această iniţiativă, de a avea costuri cât mai mici de finanţare”, a declarat Ştefan-Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat în cadrul evenimentului de lansare a programului Start-Up Nation.

El spune că guvernul îşi doreşte ca băncile să finanţeze cât mai mult industria, economia, astfel încât lucrurile să funcţionize în favoarea întreprinderilor mici şi mijlocii, pentru că 90% din firmele înfiinţate în România sunt mici şi mijlocii.