BREAKING NEWS: O persoană a fost lovită de metrou, în galeria subterană din staţia Piaţa Romană/ UPDATE: Persoana lovită de metrou a murit. Staţiile de metrou Piaţa Romană şi Piaţa Victoriei sunt închise

Ziarul Financiar 03.01.2019

UPDATE: Persoana care a fost lovită, joi, de o ganitură de metrou, la aproximativ 50 metri de peron, în galeria subterană din staţia Piaţa Romană, a murit, potrivit ISU Bucureşti-Ilfov. Metrorex anunţă că staţiile de metrou Piaţa Romană şi Piaţa Victoriei sunt închise.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov au transmis că persoana lovită de metrou a murit. Din cauza rănilor, medicul SMURD nu a putut determina sexul victimei.

Joi, începând cu ora 15:00, circulaţia trenurilor de metrou este reorganizată, pe Magistrala 2 de metrou, astfel că se circulă în sistem pendulă între staţiile Universitate-Berceni şi Aviatorilor– Pipera, anunţă Metrorex.

Staţiile Romană şi Piaţa Victoriei sunt închise.

Urmează ca ancheta de cercetare să stabilească condiţiile în care s-a produs evenimentul.


O persoană a fost lovită, joi, de o ganitură de metrou, la aproximativ 50 metri de peron, în galeria subterană din staţia Piaţa Romană, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov. Echipajele de salvare încă nu au ajuns la victimă.

Echipajele de salvare aşteaptă, la momentul transmiterii ştirii, decuplarea curentului de pe magistrală pentru a putea ajunge la victimă.

La faţa locului se află salvatorii şi poliţiştii, care iau măsuri pentru extragerea persoanei şi stabilirea contextului în care s-a produs evenimentul.

Circulaţia metroului pe magistrala M2, Berceni - Pipera, este întreruptă, la ora transmiterii ştirii.

Regăsiţi mai jos comunicatul oficial al Metrorex: 

Metrorex informează că, astăzi, 03.01.2019, începând cu ora 15:00, circulaţia trenurilor de metrou este reorganizată, pe Magistrala 2 de metrou: se circulă în sistem pendulă între staţiile Universitate-Berceni şi Aviatorilor– Pipera. Staţiile Romană şi Piaţa Victoriei sunt închise.

Reorganizarea a fost făcută ca urmare a lovirii unei persoane de către un tren de metrou, în tunel, la 50 m de staţia Piaţa Romană, posibilă tentativă de suicid. Urmează ca ancheta de cercetare să stabilească condiţiile în care s-a produs evenimentul.

La faţa locului au ajuns atât echipele medicale SMURD, cât şi Salvatarii Metrou.

Metrorex va comunica reluarea circulaţiei trenurilor de metrou în condiţii normale.