România ocupă penultimul loc în UE la folosirea servicilor de internet banking, dar este pe locul 5 la folosirea reţelelor sociale

Autor: Răzvan Botea 03.01.2019

România ocupă penultimul loc în UE la folosirea serviciilor de internet banking, doar aproximativ 1 din 10 români care au utilizat internetul în ultimele trei luni utilizând serviciile de internet banking, arată un raport pentru anul 2017 al Eurostat, biroul de statistică al Uniunii Europene.

România ocupă locul cinci în Uniunea Europeană, mai mult de 8 din 10 români care au utilizat internetul în ultimele trei luni accesând reţele sociale.

Bulgaria este pe ultimul loc în UE la utilizarea internet banking-ului, iar când vine vorba de folosirea reţelelor sociale, vecina României de la Sud este pe locul 4.

Finlandezii folosesc cel mai mult serviciile de internet benking, mai mult de 9 din 10 finlandezi utilizând acest tip de platforme. Îi urmează Danemarca, Olanda, Estonia şi Suedia.

„Femeile din UE utilizează Internetul ceva mai puţin decât bărbaţii (79 % dintre femeile cu vârste cuprinse între 16 şi 74 de ani au utilizat Internetul cel puţin o dată pe săptămână în 2017, în comparaţie cu 82 % dintre bărbaţi”, arată raportul Eurostat.

Un procent mai mare de femei au cumpărat îmbrăcăminte online şi un procent mai mare de bărbaţi au cumpărat produse electronice online.