Tragedie în Statele Unite: Cel puţin şapte persoane au murit arse de vii într-un incendiu produs pe o autostradă din Florida

Autori: Marinela Sarbu , Mediafax 04.01.2019

Două platforme petroliere şi două autovehicule de pasageri s-au ciocnit pe o autostradă din Florida, declanşând un incendiu masiv care a ucis şapte persoane, au anunţat autorităţile americane, relatează Associated Press.

Incidentul s-a produs pe autostrada 75, la aproximativ 1,6 kilometri sud de Alachua, lângă Gainesville. Flăcările au fost alimentate de circa 50 de galoane (189 litri) de motorină care s-au scurs pe carosabil, au transmis autorităţile.

Mai multe persoane au fost duse la spital, unii cu răni critice, a informat cotidianul Gainesville Sun. Autorităţile au declarat iniţial că au murit şase persoane, dar după aceea au dezvăluit o a şaptea victimă.

Echipajele de urgenţă au stins incendiul şi au spus că tratează accidentul ca pe o investigaţie de omucidere, dar nu au spus de ce. Incendiul a fost atât de intens încât autorităţile au declarat că ambele sensuri ale drumului au fost deteriorate, fiind închise circulaţiei.

Un purtător de cuvânt al poliţiei Autostrăzilor din Florida a declarat pentru The Associated Press că priorităţile lor principale sunt de a efectua o investigaţie aprofundată şi de a identifica victimele.

"Vor exista familii care trebuie să fie avertizate că cei dragi au pierit", a afirmat locotenentul Patrick Riordan.

Nu este clar dacă victimele au fost ucise de epavă sau ar fi ars în incendiu, ceea ce ar face dificilă identificarea, a transmis acesta.

Un elicopter a sosit la locul accidentului pentru a a juta la căutări în pădurea din apropiere.