Retailerul cel.ro, controlat de antreprenorul Tiberiu Pop, amendat cu 1,6 milioane de lei pentru o achiziţie de acum 3 ani

Autor: Adrian Seceleanu 08.01.2019

Consiliul Concurenţei a sancţionat compania Corsar Online SRL, care operează magazinul online cel.ro, cu 1,6 mil. lei - o sumă aproape egală cu profitul net cumulat raportat de firmă în ultimii cinci ani de zile, pentru că nu a aşteptat aprobarea autorităţii pentru a demara efectiv preluarea a trei magazine online în urmă cu aproape trei ani de zile. 

„În cadrul analizei modalităţii prin care Corsar a preluat controlul aupra domeniilor de internet marketonline.ro, mediadot.ro şi azerty.ro, autoritatea de concurenţă a constatat că operaţiunea a fost pusă în aplicare înainte de a primi autorizarea din partea Consiliului Concurenţei, prin listarea pe cele trei site-uri a ofertei de produse aparţinând Corsar, precum şi procesarea şi livrarea produselor către clienţi”, conform unui anunţ al Concurenţei. ZF a scris în exclusivitate în mai 2016 despre negocierile cel.ro pentru achiziţia celor trei domenii, iar în august a arătat, printr-un nou articol, că tranzacţiile au fost perfectate.