Johan Hibler, un antreprenor german: Este o perioadă bună pentru a face business în România, dar provocarea cea mai mare este lipsa de predictibilitate. Superfood Company, afaceri de 105 mil. lei în 2018, plus 8%

Autor: Mădălina Dediu Panaete 09.01.2019

Johan Hibler, antreprenorul ger­man care a fondat importatorului de pro­duse pentru copii Superfood Com­pany, dar şi distribuitorul de carne Inter­carne Rom şi furnizorul de echi­pa­men­te me­di­ca­le Super­me­dical, spu­ne că cea mai bună perioa­dă pentru business în Româ­nia a fost cea cuprinsă între 2005 şi 2008.

El a început să facă afaceri în Ro­mâ­nia îna­inte de ’90, făcând im­port şi ex­port de car­ne din Germa­nia. După ’90 a în­ce­put să adu­că pe piaţă brandul de lap­te praf pentru bebeluşi Milupa, dar şi alte produse.

„Am înfiinţat Super­food Company în 1992, im­por­tând şi distribuind lapte praf, margarină/unt şi salam. Jumătate de an mai târ­ziu am început să distri­bu­im pro­dusele Milupa în toată ţara, la vre­mea respectivă având doar trei anga­jaţi. În 1993, eram în echipă deja 11 oameni“, a povestit Johan Hibler.