Cine este Dan Boabeş, inginerul în comunicaţii care a fondat Simplus, compania de la care a pornit plângerea împotriva Orange. După ce Consiliul Concurenţei a amendat Orange cu 65 mil. lei, Boabeş vrea şi el 15-20 mil. euro

Autor: Adrian Seceleanu 09.01.2019

Orange îşi apără ferm deciziile din trecut: Vom contesta cu toate mijloacele legale sancţiunea; noi am stopat „practici comerciale înşelătoare“.

 

 



Orange România, liderul pieţei locale de telefonie mobilă, a fost amendat cu 64,9 mil. lei (14 mil. euro) pentru abuz de poziţie dominantă în relaţia cu furnizorii de servicii de plăţi şi reclame prin SMS, în urma unei investigaţii deschise în anul 2016 de Consiliul Concurenţei.

„Consiliul Concurenţei a sancţionat Orange România SA cu amendă în valoare de 64.915.183 lei (aproximativ 14 milioane euro) pentru abuz de poziţie dominantă. Autoritatea de concurenţă a constatat că, în perioada 2011-2015, operatorul de telefonie a limitat accesul companiei Simplus Invest SRL la reţeaua sa de telefonie mobilă, blocându-i activitatea de transmitere a mesajelor comerciale către / de către clienţii Orange“, au declarat reprezentanţii auto­rităţii. ZF a scris în premieră despre decizia Con­curenţei de a sancţiona Orange, în ediţia online din 21 decembrie 2018.