Cel mai bogat om din lume divorţează după o căsnicie de 25 de ani

Ziarul Financiar 09.01.2019

Fondatorul gigantului Amazon Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată la 137 de miliarde de dolari, anunţă că va divorţa de soţia sa după o căsnicie de 25 de ani, potrivit Bloomberg.

Anunţul a fost făcut public chiar de miliardar, care a scris pe Twitter: „Dacă am fi ştiut că ne vom separa după 25 de ani, am fi procedat la fel” .

Bezos, în vârstă de 54 de ani, a cunoscut-o pe soţia sa MacKenzie în New York. Cei doi s-au căsătorit în 1993, au renunţat la slujbele de pe Wall Street şi s-au mutat în Seattle, unde Jeff Bezos a deschis, din garajul lui, o librărie online, afacere care va sta la baza companiei Amazon.

El a devenit milionar în 1997 şi, în prezent, este cel mai bogat om din lume, cu o avere de 137 de miliarde de dolari, potrivit indexului Bloomberg privind milionarii.


Divorţul şi-ar pune semnificativ amprenta pe averea lui Jeff Bezos. Dacă fondatorul Amazon ar împărţi în mod egal averea cu MacKenzie, aceasta ar putea deveni cea mai bogată femeie din lume, cu o avuţie de 69 miliarde de dolari. Mai mult, divorţul dintre cei doi l-ar putea aduce pe cofondatorul Microsoft în fruntea clasamentului celor mai bogaţi oameni.