Mesajul studenţilor români din străinătate: Vrem să ne întoarcem acasă şi să investim în educaţie. Doar cu un popor educat economia se dezvoltă mai rapid

Autor: Florentina Niţu 10.01.2019

Din Beiuş la Beijing, din Rădăuţi la Londra, din Vişeul de Sus la Hangzhou, din Bacău la Toulouse, din Târgu-Lăpuş la München, din Galaţi la Norwich (UK), din Bicaz la Onna (Japonia), tinerii români din micile oraşe ale ţării şi-au croit drum către universităţi de re­nume din marile oraşe ale lumii, iar Liga Stu­den­ţilor Români din Străinătate i-a premiat marţi 8 ianuarie pentru „Excelenţă în educaţie“ în cadrul galei dedicate acestora, aflată la a X-a ediţie.

„Vreau să mă întorc aici să-mi fac o afacere sau mai degrabă un fel de institut. Sunt foarte interesată de educaţie şi simt că asta este o mare problemă în România şi de acolo pornesc multe lucruri. Dacă poporul este educat, dacă tinerii studenţi care reprezintă viitorul României sunt educaţi, atunci şi economia va merge într-o direcţie mai bună. Şi societatea în general va merge în altă direcţie“, a spus Silvia Pencu, unul dintre finaliştii premiilor Ligii Studenţilor Ro­mâni din Străinătate.