Sezonul taberelor de schi pentru copii: 350 de euro în Poiana Braşov sau 1.000 de euro în Kitzbühel?

Autor: Mirabela Tiron 10.01.2019

Taberele de schi, prin care şcolarii sunt iniţiaţi sau se perfecţionează în schi, aduc organizatorilor marje de profit între 15% şi 35%, cererea pentru aceste pachete fiind în creştere, potrivit agenţiilor din piaţă.

„Locurile din taberele de schi sunt ocupate în pro­porţie de 98% pentru acest sezon, vom avea 500 - 600 de copii în total în taberele de schi din România şi Austria. Locurile s-au ocupat mai repede decât anul trecut“, spune Ştefania Matei, office manager al agenţiei Himalaya Travel, unul dintre cei mai mare organizatori de tabere pentru copii.

Săptămâna aceasta, prin Himalaya Travel, 44 de copii cu vârsta între 7 şi 17 ani sunt în tabăra de schi din Poiana Braşov, preţul unui loc în această tabără fiind de 1.650 de lei (350 de euro). Un alt grup format din 36 de copii este în tabără la schi în Austria, în Kitzbühel, zona Tirol, în perioada 5-12 ianuarie, preţul plătit fiind de 1.120 de euro, cu transport, cazare şi masă, mai puţin echipamentul de schi.

Cerere pentru tabere de schi există şi pentru staţiunile Sinaia, Predeal sau Straja. Organizarea taberelor de schi şi a şcolilor de schi depinde de starea pârtiilor, dacă acestea nu sunt înzăpezite, nu se ţin lecţiile. În România,  1.500 de persoane au acreditare ca monitori de schi, potrivit ultimelor date.