Un nou scandal în industria auto: Toyota Motor recheamă 1,7 milioane de vehicule din întreaga lume pentru airbaguri defecte

Ziarul Financiar 10.01.2019

Toyota Motor a anunţat că recheamă 1,7 milioane de vehicule din întreaga lume pentru potenţiale defecţiuni ale airbagurilor Takata, ca parte a unei campanii multianuală anunţată în 2016, informează Reuters.

Săptămâna trecută, Ford a rechemat 953.000 de vehicule din întreaga lume pentru aceeaşi problemă. Anterior, au fost rechemate 37 milioane de vehicule din SUA cu 50 de milioane de dispozitive, în timp ce 16,7 milioane de airbaguri urmează să fie înlocuite.

Cel puţin 23 de decese din întreaga lume au fost cauzate de airbaguri Takata defecte.

Noua acţiune a Toyota se referă la vehicule fabricat din 2010 până în 2015 şi include 1,3 milioane de vehicule în Statele Unite.

Mai mult de 290 de accidente din întreaga lume au fost legate de airbagurile Takata, care ar putea exploda, pulverizând resturi metalice în interiorul maşinilor. În total, 19 producători de autoturisme au înlocuit 100 de milioane de airbaguri posibil defecte la nivel mondial.

Pana în prezent, au fost raportate 21 de decese în vehiculele Honda Motor Co şi două în vehicule Ford. Ambii producători de automobile au cerut şoferilor de vehicule mai vechi să nu le conducă când nu au înlocuit dispozitivele de protecţie.

Defecţiunile au determinat Takata să solicite protecţie împotriva falimentului în iunie 2017. În luna aprilie, producătorul de componente auto Key Security Systems a încheiat un acord de 1,6 miliarde de dolari pentru a achiziţiona Takata. Compania rezultată, cunoscută sub numele de Joyson Safety Systems, este o filială a Ningbo Joyson Electronic Corp.