Samsung va prezenta în februarie noul smartphone Galaxy S10, dar şi telefonul pliabil

Autor: Adrian Seceleanu 11.01.2019

Gigantul sud-coreean Samsung, liderul pieţei de smartphone-uri, va prezenta în data de 20 februarie, în cadrul unor evenimente care vor avea loc la San Francisco şi Londra, noul smartphone Galaxy S10, dar şi un telefon complet funcţional cu ecran pliabil, scrie Wall Street Journal, citând surse apropiate companiei.

În anii trecuţi Samsung şi-a lansat telefoanele la Barcelona, în cadrul unor evenimente organizate în paralel cu târgul Mobile World Congress. În acest an târgul din Barcelona va avea loc în perioada 25-28 februarie.

Compania pregăteşte o actualizare „majoră” a platformei tehnice pentru cea de-a zecea aniversare a liniei de telefoane Galaxy, astfel că va introduce modele cu ecrane mai mari şi cu mai multe camere foto. Telefoanele vor fi disponibile iniţial în trei variante, care vor fi comercializate începând cu luna martie. O a patra versiune, compatibilă cu reţele cu tehnologia 5G, va fi lansată ulterior, conform sursei citate. Telefonul pliabil ar putea fi lansat în aprilie, posibil sub numele Galaxy Fold.