Deputat USR: Părinţi, nu pierdeţi banii copiilor la hoţia numită Contul Junior

Autor: Mediafax 13.01.2019
Deputatul USR Lucian Viziteu acuzat, marţi, Guvernul că se împrumută cu forţa prin „Contul Junior” şi i-a îndemnat pe români să nu apeleze la acest program guvernamental, deoarece nu au nicio garanţie că îşi vor primi banii înapoi.
 
„Guvernul socialist este atât de disperat să atragă bani suplimentari cât mai urgent pentru a-şi putea face bugetul pe 2019 încât a ajuns să viseze şi la banii pe care părinţii îi pun deoparte pentru copiii lor”, a declarat, potrivit unui comunicat de presă, deputatul USR Lucian Stanciu Viziteu.
 
El susţine că prin programul „Contul Junior” Guvernul vrea să se împrumute ”cu forţa” de la români.
 
„Schema prezentantă de Guvern reprezintă însă o minciună, căci aceştia nu urmăresc în realitate nici politicile de economisire şi nici binele copiilor ci doar să se împrumute cu forţa de la români. Dacă Guvernul ar urmări cu adevărat să susţină politicile de economisire nu ar lega acest proiect de Trezorerie ci ar gândi politici pentru ca părinţii să păstreze banii copiilor în bănci comerciale. Pentru banii depuşi în bănci statul poate de exemplu să elimine impozitele sau să acorde o bonificaţie. Diferenţa ar fi însă că părinţii ar avea acces oricând la banii pe care îi depun şi nu doar atunci când copilul va împlini 18 ani”, explică liderul USR.
 
Cititi mai multe pe www.medaifax.ro