Mai rău decât în anii '90: Sucuri expirate reetichetate şi ambalaje de ciocolată „pictate” manual, descoperite în magazine dintr-un mare lanţ comercial

Autor: Mediafax 12.01.2019

Potrivit şefului CJPC Constanţa, Horia Constantinescu, comisarii de la Protecţia Consumatorului au făcut, marţi, un control la cele patru unităţi din Constanţa ale unui lanţ de magazine, după ce au observat sucuri „fresh” de portocale, reetichetate, care erau, de fapt, expirate.

Constantinescu a spus că au fost descoperite multe abateri, între care promoţii expirate, traduceri incomplete, informaţii înşelătoare, ori lipsa informaţiilor cerute de actele normative în vigoare, plus deficienţe majore la raionul de legume-fructe.

„Au fost descoperite produse gen cafea doar cu aromă, sosuri “de”, dar care conţin numai arome, înlocuiri de etichete etc. (…) Este de menţionat faptul că în timpul controlului s-a încercat <remedierea> unor deficiente, ajungându-se la lucruri comice, cum ar fi o ciocolata ambalată, <pictată manual>, încercând să acopere astfel o promoţie expirată”, a declarat Horia Constantinescu.
 
Şeful CJPC Constanţa a precizat că reprezentanţii celor patru magazine aparţinând aceluiaşi lanţ de supermarket-uri au fost invitaţi la sediul OCP, deoarece „abaterile constatate sunt, în mare majoritate repetate”, afirmând că ar putea solicita închiderea acestora până la un an.
 
Cititi mai multe pe www.mediafax.ro