Transportatorii români se revoltă: Suntem scoşi de pe piaţa europeană. Exporturi de servicii de 5 mld. euro sunt în pericol

Autor: Mediafax 14.01.2019

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) a organizat, vineri, în intervalul orar 08:30 – 10:30, un protest în faţa Reprezentanţei Comisiei Europene (CE) de la Bucureşti, împotriva Pachetului de Mobilitate 1. 

Reprezentanţii UNTRR i-au îndemnat pe toţi transportatorii români să participe la acet protest, însă s-au prezentat doar şase persoane, din cadrul organizaţiei. Protestatarii prezenţi au susţinut că îşi doresc să împiedice votarea Pachetului de Mobilitate 1, deoarece va fi un dezastru pentru transportatorii români, care nu vor mai avea acces la piaţa din Vest.

O formă a acestui pachet s-a aflat pe agenda Parlamentului European (PE) joi. „E un dezastru pot să spun. Practic, vom fi scoşi de pe piaţa de transport din Europa de Vest, acolo lucrează peste 60.000 de camioane din România - este contribuţia adusă de transporturile rutiere la exportul de servicii din România.

Avem o contribuţie de peste 5 miliarde euro anual, nu zicem noi, zice BNR-ul, din datele publicate pentru 2017 - se depăşeşte exportul de servicii din telecom şi alte servicii.