ZF Live. Paula Pîrvănescu, InvestRomânia: Primarii fug de noi când îi abordăm pentru investiţii străine. Primim foarte greu informaţii

Autor: Alex Ciutacu 15.01.2019

Autorităţile locale nu sunt deschise către colaborarea cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat pentru a atrage investiţii străine semnificative, iar comunicarea defectuoasă din partea primăriilor şi a consiliilor judeţene poate izola anumite regiuni din ţară, unde stocul investiţiilor străine este oricum mult sub media ţării.

„Primarii ar trebui să nu mai fugă de noi. Foarte puţini vin spre noi şi primim foarte greu informaţii de lai. Anul trecut s-a întâmplat şi în cazul consiliilor judeţene şi în cazul primăriilor să trimitem două,trei, cinci solicitări de informaţii şi să nu primim niciun răspuns, în ideea în care aveam solicitări de la investitori străini către o zonă anume(...) Sub 10% este procentul celor cu care lucrăm bine“, explică Paula Pîrvănescu (foto), secretar de stat în cadrul mecanismului InvestRomânia, parte a Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, în cadrul emisiunii de business ZF Live. 

În total, în România vor fi implementate anul acesta 24 de proiecte cu capital străin, care însumează peste jumătate de miliard de euro. Investitorii străini aleg piaţa din România pentru a beneficia de cadrul fiscal şi de forţa de muncă din ţară. Sectoarele principale spre care vin investiţii străine în perioada următoare sunt sectorul IT, outsourcing-ul, automotive, R&D şi servicii financiare.