CCIR vrea să ajute antreprenorii români să se extindă pe pieţele externe: Ce trebuie să facă antreprenorii

Autor: Răzvan Botea 15.01.2019

Antrepenorii români care vor să-şi extindă businessul în afara graniţelor ţării au la dispoziţie începând de astăzi un sondaj online pe site-ul Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), în care pot să-şi exprime intenţia de a-şi extinde businees-ul într-una sau mai multe ţări. CCIR vrea să stabilească astfel care sunt destinaţiile preferate de antreprenorii români, ca mai apoi să întreprindă misiuni economice în ţările pentru care antreprenorii şi-au manisfestat interesul.

 „Prin sondajul CCIR, oamenii de afaceri români au posibilitatea de a-şi exprima opţiunile urmând ca, ulterior, CCIR să le faciliteze contactele externe de afaceri.  Rezultatul consultării efectuate de CCIR va fi comunicat şi autorităţilor, pentru ca şi acestea să vină în  sprijinul mediului de afaceri din România”, arată reprezentanţii instituţiei.

Perioada de consultare a mediului de business este 15 ianuarie 2019-15 februarie 2019, printr-un sondaj care poate fi găsit pe site-ul instituţiei. Companiile care participă la sondaj vor beneficia de  prioritate în misiunile economice către ţările pentru care şi-au arătat interesul.

„Răspunsurile oferite de către companiile din România se vor consolida în informaţii exacte care vor sta la baza stabilirii destinaţiilor pentru misiunile economice ale CCIR ce se vor organiza în anul în curs. În acest fel, misiunile economice se vor stabili în funcţie de priorităţile mediului de afaceri şi, astfel, eficienţa acestora va creşte.”

Chestionarul conţine întrebări despre şara sau ţările în care există interes pentru antreprenor în vederea extiderii businessului, date ale persoanei de contact şi acordul privind participarea la o eventuală misiune externă.

„Camera de Comerţ şi Industrie a României organizează în mod frecvent misiuni economice în străinătate, în vederea promovării business-ului românesc pe plan extern. În scopul eficientizării maxime a impactului asupra mediului de afaceri şi, totodată, raspunzând în mod concret la cerinţele acestuia, CCIR îşi doreste organizarea unor astfel de misiuni economice în deplină concordanţă cu nevoile antreprenorilor din România”, mai arată CCIR.

Adresa unde poate fi accesat sondajul este https://ccir.ro/piete-externe/