Clujenii îi pot scrie direct primarului Emil Boc despre lucrurile care îi enervează în oraş: ”Am luat decizia de a propune clujenilor şi o altă modalitate de comunicare cu cetăţenii”

Autori: Vasile Magradean , Mediafax 15.01.2019

Primarul Emil Boc a lansat, marţi, o adresă de mail la care locuitorii municipiului Cluj-Napoca îi pot semnala lucruri mărunte care îi enervează în oraş şi care vor fi soluţionate în urma intervenţiei rapide a edilului, în prima zi primind câteva zeci de mesaje, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Emil Boc a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că el singur are acces şi parolă la adresa respectivă şi că redirecţionează mesajele serviciilor de specialitate din Primăria Cluj-Napoca.

”Am luat decizia de a propune clujenilor şi o altă modalitate de comunicare cu cetăţenii, alături de aplicaţia MyCluj, de sesizările pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca, de cele pe Facebook, astfel încât am înfiinţat o adresă de email, lucruricaremaenerveaza@yahoo.com, la care doar eu am acces şi doar eu am parola. Îi invit pe clujeni să scrie lucruri punctuale, mărunte, care îi enervează în oraş, pe care le-au văzut şi îi deranjează şi care pot fi îmbunătăţite repede, cu bani puţini. Eu sunt cel care redirecţionez aceste sesizări către serviciile de specialitate din primărie şi cărora le cer rezolvarea lor. Voi prezenta lunar un raport asupra sesizărilor, ce profil au şi câte au fost rezolvate”, a spus Boc.

Acesta a subliniat că, personal, a fost deranjat de faptul că a primit o sesizare la sfârşitul anului trecut legată de faptul că o persoană nu putea să îşi înmormânteze o rudă decedată deoarece i s-a transmis că groparii nu lucrează decât după 3 ianuarie.

”Cum este posibil aşa ceva? Este un lucru care te enervează, ca cetăţean. Sau mergi la Finanţe şi nu ai unde să găseşti un copiator pentru documentele solicitate şi trebuie să umbli jumătate din oraş. Sau plăţi care se pot efectua electronic, dar care se fac tot la ghişee. Un alt lucru enervant este o lucrare proastă pe un trotuar, din cauza căreia un cetăţean face o entorsă la picior, sau că zăpada nu a fost ridicată aşa cum trebuie la o trecere de pietoni. Este un lucru mărunt, dar care derajnează”, a explicat primarul Clujului.

Emil Boc a precizat că, marţi, în prima zi de funcţionare a adresei de mail, a primit câteva zeci de mesaje din partea clujenilor care i-au semnalat diverse probleme, cum ar fi faptul că validatoarele de bilete din mijloacele de transport în comun nu funcţionează tot timpul sau că sunt capace de canal nealiniate la nivelul străzii.