JPMorgan ratează aşteptările analiştilor cu privire la veniturile totale pentru prima oară în ultimii trei ani

Autor: Tibi Oprea 16.01.2019

JPMorgan, cea mai mare bancă americană, a ratat aşteptările privind veniturile totale pentru cel de-al patrulea trimestru pentru prima oară în ultimii trei ani, pe fondul scăderilor puternice din pieţele giganţilor bancari şi din rândul companiilor de servicii pentru investitori, inclusiv veniturile fixe si tranzacţiile cu acţiuni, potrivit Market Watch. 

Veniturile din pieţele cu instrumente fixe au scăzut puternic cu 35%, la 1,86 miliarde de dolari, iar cele din tranzacţii cu acţiuni au scăzut cu 17%, la 1,32 miliarde de dolari. Aceste scăderi au împins veniturile totale ale pieţelor în jos cu 29%, la 4 miliarde de dolari. În timp ce veniturile bancare totale, care includ investiţii bancare, servicii de trezorerie şi împrumuturi, au crescut cu 1%, la 3,28 miliarde de dolari, veniturile totale ale băncilor comerciale şi ale băncilor de investiţii au scăzut cu 18%, la 7,24 miliarde de dolari.

Taxele bancare pentru investiţii au crescut de la 1,8 la 1,81 miliarde de dolari, în timp ce principalele tranzacţii au scăzut brusc cu 52%, la 1,49 de miliarde de dolari, de la 1,77 miliarde de dolari.

Veniturile totale ale JPMorgan au scăzut cu 4%, la 26,11 mld. dolari, sub preconizările de 26,84 miliarde de dolari. Această scădere marchează prima ratare a aşteptărilor privind veniturile pentru cel de-al patrulea trimestru din 2015 încoace. Acţiunile JPMorgan au scăzut cu 2,8% în premarket, la o capitalizare de 336 de miliarde de dolari.

Declinul preţului acţiunilor gigantului bancar au dus la o scădere de aproximativ 19 puncte a indicelui Dow Jones Industrial, care urmăreşte evoluţia celor mai importante 30 de blue chip-uri din Statele Unite. Alte 11 puncte au fost pierdute în urma scăderii preţului acţiunilor companiei United Health Group.