Antreprenori locali. Agricola Bacău şi-a bugetat investiţii de 15 mil. euro în 2019

Autor: Mădălina Dediu Panaete 17.01.2019

Grigore Horoi, pre­­­şedintele grupului Agri­cola, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa cărnii, spune că anul acesta grupul pe care îl conduce are în plan inves­ti­ţii de circa 15 mi­lioa­ne de euro, direc­ţio­nate în principal către creşterea ca­pa­­cităţilor fabri­ci­lor din portofoliu.

„Anul acesta avem în plan mai multe investiţii. În fabrica de semi­pre­parate Euro­prod in­­vestim circa şapte mi­lioane de euro. Practic, dublăm ca­pa­ci­tatea fabricii. De asemenea, suntem în plin proces de analiză pentru a mări capacitatea abatorului de păsări, iar la fabrica de salamuri crud-us­ca­te continuăm pro­ce­sul de mo­der­ni­zare a fabricii. De ase­me­nea, la Avicola Lu­mina mai punem în func­ţiu­ne două hale pentru creştere a găinilor ouătoare în sistem de vo­lieră“, a spus preşe­dintele grupului Agricola pentru ZF.

Anul trecut, cifra de afaceri a grupului Agricola, care include mai mul­te companii, a fost în creştere cu circa 9-10%, iar conform calcu­le­lor ZF, businessul a ajuns la circa 750 de milioane de lei (164 mil. euro).

Grupul Agri­cola a avut în 2017 o cifră de afa­ceri totală de 683 mil. lei, cu 5% mai mare decât cea înregistrată în anul precedent.