Oltchim Râmnicu Vâlcea rămâne cu 170 de angajaţi după vânzarea majorităţii activelor. Restul de 1.360 de angajaţi trec la noii proprietari, Chimcomplex Borzeşti şi Dynamic Selling Group

Autor: Roxana Rosu 17.01.2019

Oltchim Râmnicu Vâlcea a rămas cu 177 de angajaţi după vânzarea a mare parte dintre activele combinatului către Chimcomplex Borzeşti şi Dynamic Selling Group, în condiţiile în care 1356 angajaţi au semnat contracte de muncă cu noii proprietari lu alţi 436 de angajaţi au fost incluşi în procesul de concediere colectivă, cu salarii compensatorii.

Oltchim a vândut recent activele de bază către Chimcomplex Borzeşti Oneşti, companie controlată de omul de afaceri Ştefan Vuza, într-o tranzacţie de circa 127 milioane de euro, ceea ce înseamnă că activitatea de bază a combinatului chimic s-a mutat la Chimcomplex.

”Noua structură organizatorică include Divizia Vâlcea compusă din 6 compartimente şi un sector al unităţilor în conservare şi Divizia Bradu-Piteşti cu 4 compartimente şi un sector cu unităţile în conservare”, a anunţat Oltchim. 

Conducerea acestei noi structuri este asigurată de administratorul special, Bogdan Stănescu care are in subordine un cabinet cu consilieri.

Oltchim are o capitalizare de 28 milioane lei la BVB, acţiunea companiei depreciindu-se cu 69% în ultimul an, după tranzacţii de 4,2 milioane lei la bursă. Acţionarul principal este statul român , cu 54,8% din capital.