Apple şi Johnson&Johnson, proiect de cercetare comun pentru pacienţii cu fibrilaţie atrială

Autor: Tibi Oprea 17.01.2019

Filiala Janssen Pharmaceuticals a companiei Johnson&Johnson colaborează cu Apple în cadrul unui studiu de cercetare multianual pentru îmbunătăţirea rezultatelor pacienţilor cu fibrilaţii atriale, potrivit unui anunţ comun de joi al celor două companii, potrivit Market Watch.

În cadrul studiului se va investiga dacă o aplicaţie de sănătate a inimii de la Johnson&Johnson, combinată cu notificările de ritm neregulat al inimii de pe ceasurile Apple Watch şi cu aplicaţia ECG (care poate înregistra bătăile inimii şi ritmul cardiac folosind senzori electrici pentru inimă pe Apple Watch Series 4), poate grăbi diagnoza şi îmbunătăţi rezultatele pacienţilor cu această afecţiune.

Fibrilaţia atrială este o condiţie care afectează 33 de milioane de oameni la nivel mondial şi care poate provoca cheaguri de sânge, accidente vasculare cerebrale şi insuficienţă cardiacă. Studiul se va desfăşura în Statele Unite, iar subiecţii vor fi indivizi de 65 de ani.

Acţiunile Apple înregistrau, înainte de deschiderea şedinţei de tranzacţionare de joi, o scădere de 0,5%, iar pentru anul în curs, o depreciere de 1,8%. Acţiunile Johnson&Johnson au scăzut cu 0,8%. Spre comparaţie, indicele S&P 500 a câştigat 4,4%, iar Dow Jones Industrial a crescut cu 3,8%.