SafeTech Innovations, companie cu afaceri de 8 mil. lei în 2017, vrea să se listeze la Bucureşti

Autor: Tibi Oprea 18.01.2019

SafeTech, companie care activează în domeniul securităţii cibernetice, cu afaceri de 8 milioane de lei în 2017, intenţionează să se listeze la Bursa de la Bucureşti pe sistemul alternativ AeRo pentru dezvoltarea business-ului. Este prima companie care anunţă listarea la Bucureşti pe 2019 şi surprinzător într-un context destul de neprietenos cu piaţa de capital pe fondul Ordonanţei 114.

„Credem că SafeTech Innovations are o poveste antreprenorială frumoasă, care ar putea fi bine primită de investitorii locali - afacerea noastră a crescut, dar s-a şi schimbat în ultimii ani şi s-a dovedit a fi rezistentă în faţa testului timpului“, precizează compania la solicitarea ZF.

Compania are patru acţionari persoane fizice, respectiv Victor Gânsac (30%), Paul Rusu (30%), Teo­dor Lupan (20%) şi Adrian Vlad (20%), potrivit datelor de la Registrul Comerţului. SafeTech menţionează că scopul acţionarilor nu este să iasă din companie, ci să strângă capital pentru creştere care să le permită să dezvolte businessul, ceea ce înseamnă că este posibil ca SafeTech să se listeze printr-o majorare de capital.