Antreprenori locali. Compania de transport Aquila din Ploieşti cumpără un distribuitor de alimente din Arad cu afaceri de 200 milioane lei

Autor: Mădălina Dediu Panaete 18.01.2019

Agrirom din Arad este controlată de trei antreprenori români.



Aquila Part Prod Com, cea mai mare companie din grupul de transport, distribuţie şi logistică Aquila, a semnat la finalul anului trecut un contract de cumpărate a acţiunilor companiei Agrirom din Arad, distribuitor de produse alimentare cu afaceri de peste 200 de milioane de lei (44 mil. euro) în 2017.

Tranzacţia urmează să primească acordul Consiliului Concurenţei.

Compania Agrirom este controlată de Raul Bălenescu (85% din părţile sociale), Veronica Pop (5% din părţile sociale) şi de Gabriel Puiu (10%), conform celor mai recente date de la Registrul Comerţului. Compania, cu sediul în Arad, distribuie branduri precum Bonduelle, Gradena, Yachtis sau Knorr, conform datelor de pe site-ul companiei.

Distribuitorul are peste 200 de angajaţi, mai mult de 6.000 de metri pătraţi de depozitare, o flotă de peste 100 de maşini şi un portofoliu de circa 800 de SKU-uri, potrivit aceleiaşi surse.

Achiziţia Agrirom ar fi una dintre cele mai mari tranzacţii din ultimii ani din sectorul de transport şi distribuţie şi ar aduce Aquila încă un plus la business.