Prinţul consort Philip, în vârstă de 97 de ani, a fost implicat într-un accident rutier. Susţine că a fost orbit de soare

Autor: Ana Obretin 18.01.2019

Prinţul consort Philip al Marii Britanii, implicat, joi, într-un accident rutier din care a scăpat nevătămat, a spus că a fost orbit de razele soarelui şi nu a văzut vehiculul de care s-a lovit, potrivit The Independent.

Prinţul Philip, în vârstă 97 de ani, soţul reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii, a fost implicat într-un accident rutier produs în apropierea domeniului regal Sandringham, în Norfolk.

Palatul Buckingham a transmis, joi, că prinţul Philip, duce de Edinburgh, se afla la volanul unui automobil Range Rover şi a încercat să intre pe drumul A149, unde s-a lovit cu un alt vehicul.

Potrivit martorilor, maşina prinţului consort s-a răsturnat în urma impactului. Prinţul a fost ajutat să iasă din vehicul şi era conştient, dar în stare de şoc.

Palatul Buckingham a comunicat că prinţul consort nu a fost rănit. În schimb, cele două persoane din celălalt autovehicul au suferit răni uşoare şi au fost transportate la spital.

Autorităţile britanice anchetează circumstanţele producerii accidentului, dar martori au declarat pentru publicaţia The Sun că prinţul a spus că a fost orbit de razele soarelui.