Şeful Volkswagen spune că maşinile electrice vor fi inccesibile persoanelor cu venituri mici

Ziarul Financiar 20.01.2019

Trecerea la vehiculele electrice va face autoturismele mult mai scumpe, ceea ce înseamnă că acestea vor deveni inaccesibile persoanelor cu venituri mici în viitor, a declarat preşedintele Volkswagen într-un interviu publicat duminică.

"Avem scopul clar de a face ca electromobilitatea să fie accesibilă unei mari părţi a populaţiei", a declarat Hans-Dieter Poetsch pentru ziarul Welt am Sonntag. Dar a adăugat că menţinerea preţurilor pentru vehiculele de început de gamă va fi dificilă.

"Nivelul actual al preţurilor nu poate fi menţinut dacă aceste maşini sunt echipate cu motoare electrice", a spus Hans-Dieter Poetsch. "Prin urmare, vor fi, în mod inevitabil, creşteri semnificative ale preţurilor în segmentul maşinilor mici".

Poetsch s-a referit şi la obiectivele dure de reducere a emisiilor auto de gaze cu efect de seră, cu 37,5% până în 2030, pe care Uniunea Europeană le-a adoptat în decembrie.

Volkswagen a declarat în decembrie că îşi va revizui planurile de producţie în masă a vehiculelor electrice, pentru a atinge obiectivele UE.

Compania intenţionează să cheltuiască aproape 44 de miliarde de euro pentru dezvoltarea maşinilor electrice şi a automobilelor autonome până în 2023.