Valerica Dragomir a plecat după 17 ani de la Asociaţia companiilor de soft, care grupează companii cu afaceri de 2,5 mld. euro

Autor: Adrian Seceleanu 21.01.2019

Valerica Dragomir, care a fost în ultimii 17 ani director executiv al Asociaţiei Patronale a Industriei de Software şi Servicii (ANIS) - cea mai puternică organizaţie din industria locală de înaltă tehnologie, şi-a încheiat mandatul şi va părăsi asociaţia.

„După 17 ani în calitate de Director Executiv al ANIS, Valerica Dragomir îşi va continua traseul profesional în afara organizaţiei”, a anunţat ANIS.

Valerica Dragomir a fost în această perioadă una dintre cele mai active voci din cadrul organizaţiei, reprezentând ANIS în cadrul a diferite evenimente şi conferinţe şi gestionând derularea mai multor proiecte.

Boardul ANIS a decis să o numească în poziţia de director executiv pe Gabriela Mechea, manager cunoscut pe piaţa locală pentru funcţiile deţinute în cadrul unor companii deţinute de antreprenorul Radu Georgescu (Gecad) sau la care antreprenorul a deţinut acţiuni.

Înainte de a se alătura echipei ANIS, Gabriela a condus timp de 2 ani operaţiunile Vector Watch din poziţia de Managing Director. Proiectul Vector Watch, în care Radu Georgescu a investit, a fost preluat de americanii de la Fitbit.

În perioada august 2011 – septembrie 2015, Mechea a deţinut funcţia de Country Manager România în cadrul furnizorului de soluţii de securitate Avira. Anterior, ea a ocupat poziţiile de General Manager al Gecad Net, 2005 – 2010, respectiv CEO al Gecad Technologies, 2010 - 2011.

“România are o şansă de creştere, iar această şansă este dată şi de sectorul IT. Îmi doresc ca alături de echipa şi membrii ANIS să aducem un nou suflu industriei în misiunea ei de a crea produse şi servicii inovatoare, care vor plasa România în topul liderilor digitali. Contribuţia Valericăi Dragomir la evoluţia ANIS şi, implicit, a industriei IT este, fără îndoială, extrem de valoroasă şi ţin să-i mulţumesc pentru munca depusă ”, afirmă Gabriela Mechea, noul Director Executiv ANIS.

Teodor Blidăruş, preşedintele ANIS, a declarat că se aşteaptă ca noul director executiv să „reînnoiască” viziunea şi imaginea asociaţiei.

“Din poziţia de Director Executiv ANIS, Gabriela Mechea va contribui la reînnoirea viziunii şi imaginii asociaţiei după 20 de ani în care organizaţia a sprijinit cu succes dezvoltarea industriei locale de IT. De asemenea, doresc să-i mulţumesc Valericăi Dragomir pentru efortul şi pasiunea depuse în toate activităţile şi proiectele desfăşurate de ANIS în ultimii 17 ani”, a declarat Teodor Blidăruş, Preşedinte ANIS.