Americanii de la Visteon caută 400 de softişti la Timişoara

Autor: Roxana Rosu 22.01.2019

Visteon Corporation, companie americană de automotive specializată pe proiectarea şi producţia de componente electronice de bord, a închiriat 5.000 mp în clădrea de birouri Isho, din Timişoara, şi deschide un nou centru de dezvoltare, care va ajunge până în 2020 la o echipă de 400 de profesionişti specializaţi în software, tehnologie şi automotive.

Activitatea centrului va fi orientată în principal pe dez­voltarea de software pentru produse electronice avan­sate – inclusiv clustere digitale, ecrane pentru informaţii şi en­tertainment – şi va sprijini dezvoltarea de noi tehnologii pentru sistemele de conducere auto conectate şi au­to­nome.  Biroul din Timişoara va funcţiona ca parte a cen­tru­lui european Visteon, care include de asemenea birourile de dezvoltare din Germania, Bulgaria, Franţa şi Marea Britanie. 

Cu sediul în Van Buren Township, Michigan, Visteon are aproximativ 10.000 de angajaţi în peste 40 de centre din 18 ţări. Visteon a înregistrat venituri de 3,15 miliarde de dolari în 2017. „Timişoara, de asemenea, are un ampla­sament ideal, ceea ce îi permite să fie conectată cu uşurinţă cu centrele de dezvoltare Visteon din Europa şi să ofere sprijin clienţilor din regiune“, declară Mark Fosmoen, vicepreşedinte, customer engineering Europe, la Visteon.

Centrul va contribui la creşterea Visteon cu clienţi precum BMW, Mercedes, Porsche, PSA şi Jaguar Land Rover. 

Proiectul Isho, dezvoltat de omul de afaceri Ovidiu Şandor, va fi finalizat în 2021 şi va avea peste 1.200 de apartamente, peste 50.000 mp de birouri şi alte facilităţi şi servicii, incluzând un hotel internaţional de top, dar şi o zonă pietonală cu restaurante, cafenele, magazine de proximitate, centru bancar şi centru de servicii medicale.