Valer Blidar caută încă 200 de oameni pentru fabrica din Arad pentru că are noi comenzi

Autor: Mirabela Tiron 22.01.2019

Valer Blidar, proprietarul Astra Vagoane Călători din Arad, unul din cei mai mari jucători de material rulant, spune că pentru următorii doi ani con­trac­tele câştigate îi vor asigura încărcarea în fabrica din Arad.

„M-am liniştit acum. Dacă luna aceasta fabrica lu­crează la 60% din capacitate, de luna viitoare vom lucra la capacitate maximă, chiar depăşim capacitatea. Avem contractate 62 de tramvaie prin câştigarea licitaţiilor la Cluj-Napoca, Oradea şi Galaţi (unde compania a fost singurul ofertant - n.red). Mai avem de pro­dus vagoane şi pentru Cehia. Anul aces­ta vom avea o creştere a cifrei de afa­ceri, ne ocupăm de tot ce înseam­nă pregătirea de fabricaţie, omolo­gări, dar anul de top va fi 2020“, a spus pentru ZF Valer Blidar, unul din­tre puţinii an­tre­prenori care deţin fabrici con­struite în perioada indus­tria­lizării masive a României din anii ‘70 - ‘80.

Fabrica a fost singurul ofer­tant la licitaţiile de tram­vaie din Cluj-Napoca, Ora­dea şi Galaţi şi s-a înscris la două li­ci­taţii in­ter­naţionale pentru va­goane. Anul trecut, fabrica a lu­crat la capa­citate de doar 30%  potrivit datelor anterioare, afacerile fiind în uşoară creştere faţă de anul anterior.