Raiffeisen Bank oferă şi în 2019 finanţări de până la 50.000 euro pentru IMM-uri

Autor: Roxana Rosu 22.01.2019

Antreprenorii care au lansat deja o afacere sau au un proiect pot accesa finanţări de până la 50.000 euro de la Raiffeisen Bank, în cadrul celei de-a doua ediţii a “factory by Raiffeisen Bank”, un program de creditare a startup-urilor, derulat între 2 februarie şi 31 martie. 

Programul se desfăşoară online, pe platforma  www.raiffeisenfactory.ro si se adresează IMM-urilor cu istoric scurt de funcţionare sau celor care au o idee de afacere, dar nu si-au infiinţat încă o firmă.

Antreprenorii îşi pot creea un cont şi vor avea acces la kitul de informaţii , oferta de finanţare si regulamentul de participare. Inscrierile de proiecte vor avea loc in perioada 12 februarie - 31 martie 2019.

„Experienta primei editii a programului ne-a incurajat si ne-a motivat sa continuam sa investim resurse si incredere in antreprenorii aflati la inceput de drum. Pentru ei acest program este o sansa mare, intr-un context financiar in care este destul de dificil sa gasesti finantare, pana cand afacerea nu devine sustenabila. Si nu ne limitam doar la sprijinul financiar, ci le oferim antreprenorilor acces la resurse si specialisti din diverse domenii de business, care sa ii ajute sa isi dezvolte si promoveze afacerea”, a spus Vladimir Kalinov, vicepresedinte de retail al Raiffeisen Bank.
La prima ediţie a programului, Raiffeisen Bank a finanţat 27 de antreprenori, cu un total de 3,5 milioane lei.

In acest an, banca va acorda până la 100 de finanţări pentru susţinerea companiilor startup, cu un buget maxim de 50.000 euro, echivalent în lei, pentru fiecare proiect. Participantii la concurs vor putea aplica pentru un credit de investiţii sau un credit la termen pentru activitatea curentă, până la 5 ani, cu garanţii de la Fondul European de Investitii, prin programul Cosme.