Programul Techcelerator dă startul înscrierilor la o nouă rundă de finanţare: start-up-urile de tehnologie din România pot obţine finanţări de 50.000 de euro

Autor: Dragoş Dinu 22.01.2019

Techcelerator, un program de accelerare care se adresează startup-urilor hi-tech, dă startul înscrierilor la cea de-a treia rundă de finanţare prin care companiile la început de drum pot primi finanţări de 50.000 de euro în schimbul unui pachet de 7% din acţiuni. Cei interesaţi se pot înscrie în cadrul programului până la 25 februarie. 

Programul vizează companii aflate în faza „Minimum Viable Product” (MVP) din domenii precum cele ale serviciilor IT şi software, securitate cibernetică, inteligenţă artificială (AI) sau machine learning (ML), transformare digitală, soluţii IT pentru sănătate, FinTech (inclusiv aplicaţii din zona blockchain).

Susţinerea financiară este acordată prin intermediul parteneriatului cu GapMinder, fond de investiţii de capital de risc recent lansat în România.  Aplicaţiile pot fi trimise până pe 25 februarie 2019, iar programul de accelerare va începe pe 15 aprilie şi va avea o durată de 10 săptămâni, desfăşurându-se atât în Bucureşti, cât şi în Cluj-Napoca.

"Suntem atenţi în permanenţă la dinamica pieţei locale de start-up-uri şi suntem siguri că, şi de data aceasta, vom atrage unele dintre cele mai promiţătoare proiecte. Încurajăm toţi membrii ecosistemului să aplice pentru milionul de euro rezervat pentru finaliştii celei de-a treia runde de accelerare. În acelaşi timp, suntem foarte selectivi deoarece căutăm echipe puternice care au o imagine clară asupra afacerii lor şi a felului în care vor să o dezvolte şi care, de asemenea, au soluţii cu potenţial de creştere mare pentru piaţa globală. Noi nu oferim doar fonduri generoase pentru accelerarea lor, ci şi uneltele şi resursele de care au nevoie proiectele lor pentru a şi le valida şi a le creşte accelerat", a spus Cristian Dascălu, Partener GapMinder Venture BV.

Companiile selectate pentru noua rundă de accelerare vor beneficia de implicarea unor parteneri din mediul corporate, care se vor concentra în mod special pe trei direcţii specifice: FinTech, PropertyTech şi Digital Transformation (& Automatizare). Astfel, Banca Transilvania va oferi asistenţă pentru start-up-urile care dezvoltă servicii financiare pentru IMM-uri, Globalworth, unul dintre cei mai mari proprietari de birouri din România, cu ajutorul căruia va fi lansată o nouă categorie la care start-up-urile pot aplica, respectiv cea de PropertyTech, şi EY Romania, care va oferi asistenţă în ceea ce priveşte adaptarea produselor la piaţă şi expansiunea startup-urilor, potrivit unui comunicat de presă.

12 startup-uri au încheiat cu succes prima rundă de accelerare în iunie 2018, iar în prezent, alte 8 urmează să îşi prezinte proiectele în cadrul unui eveniment de tip Demo Day pe 31 ianuarie, la finalul celei de a doua runde de accelerare.