Un antreprenor cu experienţă în industria fitnessului pariază pe o şcoală de business

Autor: Mădălina Dediu Panaete 24.01.2019

Un curs de instructor de fitness costă 1.400 de lei, iar un curs de antreprenoriat, 1.300 de lei.



Iulian Dinu, 29 de ani, cu o experienţă de mai bine de zece ani în industria fitnessului construită atât ca antrenor personal cât şi ca antreprenor, pariază pe o şcoală de business - Business Education School.

El a înfiinţat în urmă cu cinci ani o şcoală de fitness - Fitness Education School -, care a ajuns la 30 de profesori şi cursuri predate în 13 oraşe din ţară. Antreprenorul vrea să ajungă la un business total de peste 200.000 de euro în 2019 cu cele două şcoli.

„Şcoala (de fitness - n.red.) a fost înfiinţată din dorinţa de cunoaştere. Personal, eu am absolvit toate şcolile de fitness de la vremea respectivă şi am observat că se punea accentul prea mult pe teorie şi prea puţin pe partea practică. Am simţit că este loc de numeroase îmbunătăţiri aduse unui astfel de proces de formare, aşa că mi-am dorit să mă implic şi să schimb ceva”, povesteşte Iulian Dinu, care deţine compania Fitness Education Trading. El are şi o sală de fitness în Capitală.

Iulian Dinu şi-a început cariera de antrenor personal de la 18 ani, urmând şi absolvind apoi cursurile Facultăţii de Kinetoterapie din cadrul Universităţii Spiru Haret. Ulterior, a absolvit şcoala postuniversitară de pre­para­tori fizici la Universitatea de Educaţie Fizică şi Sport şi un master în management în activităţi sanitare la ASE.

În cei cinci ani, Fitness Education School a avut peste 2.500 de cursanţi. Treptat, în cadrul şcolii de fitness a introdus şi un curs de marketing şi management în per­so­nal training, iar uşor uşor a apărut şi dorinţa de a dez­volta o şcoală de business.  „Prietenii care voiau să-şi des­chidă o afacere veneau să-mi ceară sfaturi şi aşa a în­ceput practic şi pasiunea mea de a face consultanţă în busi­ness. M-a ajutat mult şi experienţa de a preda în cadrul şcolii de fitness. Ulterior, am urmat la rândul meu mai multe cursuri de antreprenoriat, însă nu am fost pe de­plin mulţumit. Şi deseori am observat că deşi şcolile ofereau cursuri pentru începători în anumite domenii, acestea nu se adresau chiar începătorilor. Aşa a pornit id­eea de a face propria şcoală de business”, povesteşte Iulian Dinu.

Astfel, Business Education School se adresează celor care au o experienţă de la 0 la 3 ani în business. Şcoala de business oferă cursuri în domenii precum antreprenoriat, marketing, coaching, PR şi comunicare, şi online marketing.

De exemplu, un curs de antreprenoriat costă de la 1.300 de lei ( sau 1.100 de lei pentru elevi sau studenţi), iar cel de marketing online de la 1.200 de lei. Pe de altă parte, un curs de instructor de fitness în cadrul Fitness Education School costă 1.400 de lei, iar un curs de tehnician nutriţionist 2.000 de lei.