Anuar ZF. Who’s who in business România. Cei mai importanţi 1.000 de oameni din business, ediţia 2018: Jean Richard de Latour, director general al Carrefour România

Autor: Cristina Roşca 24.01.2019

În vara anului trecut executivul francez Jean Richard de Latour (36 de lei) a fost numit la conducerea operaţiunilor locale ale grupului francez Carrefour, un business de peste 300 de magazine şi afaceri cumulate ce sar de 2 mld. euro.

Jean Richard de Latour a absolvit Ecole Nationale d’Administration şi are un master în afaceri publice la Sciences Po. El a lucrat în 2006 la cabinetul comisarului european pentru afaceri economice şi monetare Joaquin Almunia la Comisia Europeană. A lucrat apoi ca inspector financiar pentru statul francez, pentru ca apoi să se alăture grupului Carrefour în 2013. Prima poziţie a fost aceea de director de studii, inovaţie şi afaceri publice. În 2014 a ajuns director de cabinet pentru preşedintele şi directorul general al gigantului francez, pentru ca apoi să treacă pe operaţional. Ultima poziţie deţinută înainte de a veni în România, timp de zece luni, a fost cea de director operaţional pentru segmentul hipermarketuri în zona Bassin Grand Nord.

Comandă anuarul Who’s who in business aici

Echipa de peste 17.000 de oameni a Carrefour România (operaţiuni operate prin mai multe entităţi) va fi coordonată de Jean Richard de Latour (36 de ani), care lucrează pentru grup din 2013. El este cel de-al şaselea CEO al francezilor de la Carrefour în România de la intrarea lor pe piaţă. Toţi aceştia au fost expaţi, majoritatea francezi.

Anuarul ZF Who’s who in business România. Cei mai importanţi 1.000 de oameni din business, ediţia 2018 este disponibil şi online pe www.zf.ro/anuare