Urmează ZF Power Summit 2019: 19-20 februarie: Centrala OMV Petrom „duduie“ şi ocupă locul lăsat în piaţă de Romgaz cu centrala de la Iernut

Autor: Roxana Petrescu 24.01.2019

Energia pe bază de gaze naturale a fost în aceste zile principala sursă de acoperire a consumului intern, OMV Petrom având cea mai nouă unitate de producţie de acest tip, cu o capacitate de 860 MW, mai mare decât un reactor de la Cernavodă. Tot în aceste zile, preţul energiei spot a atins maxime istorice.

Producţia de energie a OMV Petrom, care deţine la Brazi o centrală pe gaze rezultată în urma unei investiţii de 500 de milioane de euro finalizate în 2012, a crescut cu 40% în primele zece luni ale anului trecut comparativ cu perioada similară a anului anterior, după cum arată datele din cel mai nou raport publicat de Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).

Într-o piaţă cu o creştere anemică a consumului, de sub 2%, însoţită de o creştere similară a producţiei, OMV Petrom şi-a majorat substanţial cota de piaţă în sectorul energetic.

Astfel, potrivit sursei menţionate, OMV Petrom avea la finalul primelor 10 luni de anul trecut o cotă de piaţă în producţia de energie de 7,45%, fiind al patrulea cel mai mare producător de energie local, după Hidroelectrica, CE Oltenia şi Nuclearelectrica.