Peste 3.100 de locuinţe din Bucureşti sunt dezvoltate de antreprenori cu afaceri din afara imobiliarelor

Autor: Alina-Elena Vasiliu 25.01.2019

Mai mulţi antreprenori români şi străini ale căror businessuri principale sunt din afara domeniului real-estate au pariat în ultimii ani pe sectorul rezidenţial, în condiţiile în care, până acum, vânzările de locuinţe au fost pe un trend ascen­dent.

Ansamblurile in­cluse în analiza ZF con­centrează inves­ti­ţii de aproxi­mativ 270 de milioane de eu­ro şi cu­mu­lează 3.100 de locuinţe.

Cel mai amplu, atât ca valoare, cât şi ca nu­măr de unităţi, este com­plexul Atria Urban Resort, dezvoltat de Liviu şi Eugen Lepă­datu, care au dezvoltat distribuitorul de produse IT&C Tornado, împreună cu SIF Moldova. La sfârşitul anului trecut, Liviu Lepădatu spunea că investitorii au în plan să dezvolte şi alte proiecte imo­biliare pe suprafeţe mari, cu înălţime joasă şi spaţii verzi, şi nu blocuri-turn.

Piaţa rezidenţială a fost o opţiune şi pentru antreprenori din domeniul mo­bilei - Dan Şucu, avo­ca­tură - Nicuşor Stan, auto - Ali Madadi, ges­tionarea de­şeu­rilor - Corne­liu Pascu, res­tau­rante - An­drei Iuşut, tu­rism - Alin Burcea, sau de­coraţiuni inte­rioa­re - Andrei Ichim şi Carmen Dragoş.

Pe lângă aceştia însă, există şi oameni de afaceri care s-au îndreptat către rezidenţial după ce au acumulat experienţă în industria construcţiilor, cele două domenii fiind conexe şi putând susţine transferul de cunoştinţe.