Senatorul Florin Cîţu aruncă bomba: Guvernul vrea un OUG pentru plafonarea cursului valutar pentru euro/leu şi euro/dolar

Autor: Alina Botezatu 25.01.2019

Senatorul liberal Florin Cîţu susţine că alianţa de guvernământ, PSD - ALDE, pregăteşte o Ordonanţă de Urgenţă prin care să plafoneze şi cursul de schimb valutar, după modelul taxei pe activele financiare ale băncilor

„PSD şi ALDE - merg până la capăt cu distrugerea economiei. PSD şi ALDE au plafonat dobânzile prin legi votate în Parlament şi OUG 114/2018. Înţeleg că urmează, în câteva zile, OUG pentru plafonarea cursului valutar pentru eurron şi eurusd”, a scris, vineri după-amiaza, Florin Cîţu, pe Facebook.

Prin OUG nr. 114/2018, care a fost publicată în Monitorul Oficial la 29 decembrie 2018 şi care a intrat în vigoare de la începutul acestui an, băncile trebuie să achite o taxă pe activele financiare dacă aplică un ROBOR mediu trimestrial de peste 2%, nivelul fiind stabilit la 0,1-0,5% pentru fiecare pas de 0,5 puncte procentuale.

„Socialism până la capăt. Preţurile vor fi determinate doar prin OUG-uri. Ne întoarcem în anii 90. Totul se va face la negru. O să avem un curs de schimb «oficial» şi unul al pieţei. #RomaniaFaraPSDsiALDE #RomaniaFaraPSDsiALDE”, a concluzionat Cîţu.