Novak Djokovic domină tenisul masculin şi câştigă al 15-lea Mare Şlem din carieră, după victoria de la Australian Open. Ce spune sportivul

Autor: Mediafax 27.01.2019

Novak Djokovic (Serbia; 1 ATP) a câştigat primul Mare Şlem al anului, Australian Open. S-a impus în 3 seturi, 6-3; 6-2, 6-3 în faţa lui Rafael Nadal (Spania; 2 ATP), după un meci de peste două ore

Liderul clasamentului masculin a dominat partida de la un capăt la celălalt. Adversarul nu a putut ţine ritmul cu el, iar după 37 de minute şi-a adjudecat primul set cu 6-3. A făcut break în primul game de serviciu al lui Nadal, singurul al rundei. În setul secund, jocul lui Djokovic a crescut şi mai mult. Cu un procentaj de 70 % pe primul serviciu şi cu un prim retur necruţător, 60 %, sârbul şi-a trecut în cont manşa cu 6-2.

Setul 3 a continuat la fel. Nadal a fost dominat la toate capitolele, iar două break-uri au fost suficiente pentru ca Nole să închidă finala cu 6-3.

În urma acestui succes, Djokovic îşi adjudecă al 15-lea Mare Şlem din carieră.

„Vreau să îl felicit pe Rafa pentru ultimele săptămâni, a fost o seară dificilă acum. Din, păcate, ai avut ghinionul de a avea multe accidentări de-a lungul carierei tale, dar îmi arăţi mie şi celorlalţi ce înseamnă să lupţi. Încerc să mă gândesc la ce s-a întâmplat în ultimele 12 luni - Rafa a avut operaţie, eu am avut accidentări, iar acum să câştig trei titluri de Mare Şlem la rând este incredibil. Nu am cuvinte”.