Antreprenori locali. Un dezvoltator din sudul Bucureştiului: TVA-ul de 5% pentru al doilea apartament nou va impulsiona piaţa în 2019

Autor: Bogdan Alecu 28.01.2019

Extinderea cotei de TVA de 5% şi pentru un al doilea apartament nou achiziţionat, în limita a 450.000 de lei, va susţine piaţa rezidenţială anul acesta, în condiţiile în care încă de la finalul anului trecut erau clienţi care doreau să cumpere un al doilea imobil, mai mare decât primul cumpărat cu TVA de 5%.

„Sunt clienţi care au un apartament mai mic şi acum vor să cumpere unul mai mare. Cum a fost promulgată legea cu privire la TVA-ul de 5% pentru al doilea imobil, am şi semnat noi contracte. De aici va veni creşterea în acest an“, a spus Andrei Cojocaru, acţionar al grupului Cavar. Grupul, controlat de familia Cojocaru, are în prezent în construcţie aproape 200 de apartamente la intersecţia dintre b-dul Constantin Brâncoveanu şi str. Turnu Măgurele şi vrea să ajungă, în faze, la un total de aproape 600 de apartamente cu 2, 3 şi 4 camere.

„În noul proiect vom construi în total 12 sau 14 blo­curi, în funcţie şi de cerere. În prezent, planul este să avem în partea din faţă şi un aparthotel, unde vom închiria apartamente în regim hotelier, unde vor fi şi un restaurant şi spaţii comerciale. În prezent, avem cinci blocuri în construcţie cu 189 de apartamente. Ca medie, fiecare bloc va avea circa 50 de apartamente şi vor fi blocuri cu cinci şi şase etaje“, a spus Andrei Cojocaru, acţionar al grupului Cavar. În ceea ce priveşte vânzările, Cavar a vândut până în prezent peste 80 de apartamente din noul proiect.