Klaus Iohannis lansează noi critici la adresa actualei coaliţii de guvernare

Autor: Maria Stan 28.01.2019

Preşedintele Klaus Iohannis a lansat, luni seara, noi atacuri la adresa actualei coaliţii de guvernare, afirmând că în prezent ”unii politicienii, în tentativa lor nesăbuită de a se salva de justiţie şi de a-şi prezerva puterea, învinuiesc magistraţi şi diabolizează UE”.

”Antidotul răului nu poate fi decât o acţiune de salvare a viitorului prin recunoaşterea capcanelor ideologice şi printr-o atentă examinare a faptelor politicienilor şi a susţinătorilor lor. În ultimele şapte decenii lumea s-a schimbat. Şi totuşi instrumentele politicului au rămas aceleaşi. Să nu uităm că în numele unui aşa-zis ideal suprem schimbând legi şi capturând instituţii una câte una s-a consolidat regimul nazist. Percepţia că politicienii care reprezintă oamenii şi interesele lor au dreptul să calce în picioare adevăruri, să identifice duşmani, să dea vina pentru eşecurile lor pe diferite categorii de cetăţeni reprezintă o filosofie toxică. Astăzi, în tentativa lor nesăbuită de a se salva de justiţie şi de a-şi prezerva puterea, unii politicieni învinuiesc magistraţi, blamează multinaţionalele viclene, cum zic ei, şi diabolizează Uniunea Europeană, descrisă drept abuzivă şi trufaşă”, a declarat Klaus Iohannis.

El a mai spus că după cei arătaţi acum cu degetul, ar urma alţii, apoi alţii, ”şi tot aşa până când indistincţia şi căutarea continuă a vinovaţilor s-ar transforma în pretextul perfect pentru acapararea statului”.

Iohannis a făcut aceste afirmaţii în cadrul ceremoniei de decorare a unor supravieţuitori ai Holocaustului, care a avut loc luni seara, la Palatul Cotroceni.