Familia Iacomi a ajuns în 2018 la un rulaj de 250.000 de euro cu o afacere cu dulciuri fără zahăr
Rosana şi Mihai Iacomi, o familie din Iaşi, au înfiinţat brandul Cofetăria Altfel în 2012, îmbinând utilul cu plăcutul, pe de o parte pasiunea lor pentru dulciuri, pe de altă parte satisfacerea nevoilor unei pieţe care nu era suficient acoperită, cea a deserturilor fără zahăr. Compania Dulciuri Sănătoase, care deţine brandul Cofetăria Altfel, a ajuns în 2018 la un rulaj de 250.000 de euro, spun fondatorii.
„Cofetăria Altfel este în primul rând o afacere de familie care s-a născut din pasiune pentru dulciuri. O pasiune care mă determină să mă implic zi de zi în tot ceea ce ţine de ea, de la alegerea ingredientelor şi testarea de reţete noi până la prezentarea produselor şi instruirea personalului. E ca un mezin al familiei căruia trebuie să îi acorzi toată atenţia şi timpul tău pentru a creşte frumos. Suntem «Altfel», deoarece oferim dulciuri greu de găsit pe piaţă, fără zahăr, fără ouă, fără lactate sau fără toate la un loc“, povesteşte Rosana Iacomi, cofondatorea Cofetăriei Altfel. La început au investit 20.000 de euro în afacere, dar până în prezent investiţia s-a dublat.