Medicul Dan Dunărenţiu a investit peste 3 mil. euro în primul spital privat de recuperare şi boli cronice din Brăila. „Noi nu gândim economic sănătatea în România.“

Autor: Georgiana Mihalache 29.01.2019



Medicul Dan Dunărenţiu din Brăila a deschis în luna iunie din 2018 spitalul Complex Medical Veneţia, specializat în recuperare şi boli cronice, după o investiţie de 3 milioane de euro din fonduri proprii şi împrumut de la bancă. Spitalul de 150 de paturi este prima unitate privată din judeţ specializată în recuperare medicală, iar în primele şase luni de la înfiinţare a ajuns la afaceri de 5 mil. lei (circa 1,1 mil. euro), cu profit de 900.000 lei.

„Având în vedere nevoile pe această zonă, am hotărât să fac un spital de 150 de paturi pentru boli cronice şi recuperare. A fost deschis în iunie 2018, iar pentru 80 de paturi nu avem contract cu Casa de Asigurări, sperăm că anul acesta vom avea. Am investit peste 3 milioane de euro în construcţia spitalului, pentru echipamente nu am calculat suma“, a spus pentru ZF Dan Dunărenţiu.