Pekovic, Telekom România: Păstrăm ritmul investiţiilor în reţelele fixe şi mobile

Autor: Adrian Seceleanu 29.01.2019

Grupul Telekom, unul dintre cei mai mari jucători de piaţa locală de comunicaţii, cu afaceri anuale de aproape un miliard de euro şi aproape 10 milioane de clienţi, va continua în acest an investiţiile în expansiunea reţelelor fixe şi mobile, cu un buget care se va situa în aceeaşi „ligă“ cu cel din anii precedenţi.

„Vom continua să investim în ace­laşi ritm ca în anii pre­cedenţi. Mă aştept ca nivelul inves­ti­ţiilor să fie si­milar cu cel din anii tre­cuţi. În ultimii 2 ani am avut un buget de investiţii total de 170 de milioane de euro, astfel că mă aştept ca acesta să rămână în acest an în aceeaşi «lig㻓, a declarat într-un interviu pentru ZF Vladan Pekovic, director executiv tehnologie în cadrul Telekom România.

Pe segmentul de comunicaţii fixe grupul va continua să-şi extindă reţeaua de fibră optică, cu accent pe mediul rural, unde operatorul are încă în multe zone doar infrastructura veche bazată pe linii de cupru. „În prezent avem aproape 2,8 milioane de gospodării acoperite cu reţeaua de fibră optică, iar extinderea se va realiza şi în zone noi şi în regiuni în care avem reţea de cupru. Vom face acest lucru în special în mediul rural pentru că oraşele sunt deja acoperite de o manieră semnificativă cu fibră optică“, a explicat Pekovic.