Administratorul restaurantelor din hotelurile Palace şi Caraiman din Sinaia: Avem mai multe contracte pe grupurile de străini, ceea ce ne asigură un grad bun de ocupare

Autor: Mirabela Tiron 30.01.2019

„Clienţii străini contribuie cu 30-40% la cifra de afaceri.“Restaurantele Palace şi Caraiman din Sinaia, cu o capacitate totală de 350 de locuri, amplasate în cadrul hotelurilor Palace şi Caraiman, clădiri de patrimoniu istoric, au avut anul trecut venituri de 1,4 milioane de euro, faţă de 1,3 milioane de euro anul anterior, potrivit oficialilor companiei care le administrează.

„Am avut creştere anul trecut, iar pentru acest an estimăm un avans cu 5-10%. Sinaia a început să se aglo­mereze, vin mai multe grupuri de turişti străini în tranzit. Organizăm masa de prânz pentru multe grupuri de japonezi, chinezi, taiwanezi, dar şi americani şi turişti din Europa ce vin în tranzit prin Sinaia. În acest an avem mai multe contracte pe grupurile de străini, ceea ce ne asigură un grad bun de ocupare“, spune pentru ZF Ion Iustinian Şchiopu, proprietarul companiei Palace Mountain Prest, jucător ce a închiriat din 2012 cele două restaurante de la compania Palace SA Sinaia (listată pe bursă), care deţine hotelurile Palace (patru stele) şi Caraiman (trei stele) din Sinaia. Restaurantul Palace, unul dintre cele mai vechi din Sinaia, situat la parterul hotelului Palace, construit în 1911 şi amplasat în centrul staţiunii în Parcul Ghica, are o capacitate de 250 de locuri. Meniul restaurantului cuprinde peste 60 de preparate, arată datele de pe site-ul restaurantului. În cadrul restau­ran­tului se organizează evenimente private (aniversări, nunţi, botezuri), dar şi evenimente corporate.