ZF Live. Ioan Constantin, cyber security expert în cadrul Orange: Orange a inclus în portofoliul de securitate cibernetică B2B soluţii dezvoltate de două start-up-uri locale

Autori: Alexandra Cepăreanu , Adrian Seceleanu 30.01.2019

Cele două start-up-uri Pentest-Tools.com şi Dekeneas au intrat în programul de accelerare adus şi în România de grupul francez de telecom. O a treia soluţie, dezvoltată de start-up-ul Appsulate, va intra de asemenea în portofoliul comercial al operatorului.

 


Orange, liderul pieţei locale de te­le­fonie mobilă, a adăugat în platforma sa de soluţii de se­curitate cibernetică dedi­cată clienţilor de bu­siness două soluţii dezvoltate de start-up-uri locale care au intrat în acceleratorul lansat de com­pa­nia de comunicaţii în urmă cu doi ani în Ro­mânia şi se pregăteşte să adauge şi o a treia.

În secţiunea care le permite clienţilor companii ai Orange să testeze dacă sunt vulnerabili la atacuri informatice operatorul a adăugat „două tehnologii ce vin de la start-up-urile din programul Orange Fab. Una dintre companii este pentest-tools.com - un serviciu care automatizează procesul de audit al vulnerabilităţilor informatice. Ală­turi de această tehnologie folosim şi un al doilea motor, numit Dekeneas – cuvânt care înseamnă soldat în limba dacă, motor ce foloseşte componente de machine learning şi inteligenţă artificială pentru a detecta nişte ameninţări cibernetice de tip «zero day». Ameninţările de acest tip sunt unele absolut recente ce exploatează nişte vulne­rabilităţi cumva necunoscute publi­cului larg, care nu au fost încă publicate. Această soluţie are o rată de detecţie a atacurilor cibernetice de 99%, adică în 99 din 100 de ca­zuri această soluţie a detectat atacul cibernetic“, a declarat în cadrul emi­siunii de business ZF Live Ioan Constantin, cyber security expert în cadrul Orange.