Antreprenori locali. Grupul Sergiana din Braşov merge spre afaceri de 320 mil. lei în 2019

Autor: Mădălina Dediu Panaete 31.01.2019

Grupul Sergiana, controlat de antreprenori locali, şi-a bugetat pen­tru anul acesta o cifră de afaceri con­solidată de peste 320 de milioane de lei (peste 70 mil. euro), în creştere cu 6% faţă de anul pre­cedent, arată calculele ZF pe baza datelor furni­zate de companie.

„La nivel global, cifra de afaceri consolidată a crescut în 2018 depăşind 301 milioane de lei pen­tru întreg grupul de firme Sergiana. Evoluţia cifrei de afaceri a fost deter­minată de adoptarea unei strategii de dezvoltare, investiţii puternice în logistică şi tehnologie, extinderea lanţului de magazine Sergiana, dar şi deschiderea noului restaurant Sub Cetate (din Râşnov - n.red.)“, a declarat pentru ZF Diana Zahariea, director general al Sergiana Prodim­pex, principala companie din grupul Sergiana.

Ea l-a înlocuit anul trecut în această func­ţie pe tatăl său, Tudor Neculoiu. De altfel, fa­milia Neculoiu, fa­milia Cabal şi Diana Zaha­riea sunt acţionarii Sergiana Prodimpex, conform ultimelor date de la Registrul Comerţului.

Sergiana este una dintre cele mai mari afaceri româneşti din judeţul Braşov şi pro­duce în sistem integrat preparate din carne, dar deţine şi o reţea de 58 de magazine şi nouă restaurante.