REGnet.ro: Numărul de SRL-uri înregistrate la nivel naţional în octombrie-decembrie este cu 43% mai mare decât în 2017, dar în scădere în Bucureşti

Autor: Roxana Rosu 31.01.2019

Numărul de societăţi cu răspundere limitată (SRL) înmatriculate în România în perioada octombrie-decembrie 2018 a crescut cu aproximativ 43% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2017, însă în ce priveşte municipiul Bucureşti acesta a înregistrat pentru prima dată după 2014 o scădere, de circa 3,76%.

”Potrivit datelor statistice de la nivelul Oficiului Naţional al Registrului Comerţului s-a înregistrat  o creştere a numărului de înmatriculări în perioada octombrie-decembrie 2018 faţă de anii anteriori în ce priveşte societăţile cu răspundere limitată, creştere ce ar fi putut fi determinată de programul Start-up Nation, însă pe de altă parte programul ar fi putut influenţa şi o scădere a înmatriculărilor la nivelul municipiului Bucureşti˝, a declarat Cristian Bărcan, fondator al REGnet.ro, companie specializată în înfiinţări şi modificări de SRL şi PFA.

La nivel naţional, în octombrie au fost înregistrte 9.031 SRL-uri, în noiembrie 9961 şi în decembrie 8681.

Judeţele cu cele mai importante creşteri au fost Sălaj, Teleorman, Vrancea, Tulcea, Bistriţa şi Alba.

Rata de supravieţuire a unei afaceri în România este de 52,7%. Cu alte cuvinte, aproximativ 1 din 2 afaceri reuşesc să rămână în picioare în România, arată calculele REGnet.ro realizate pe baza datelor ONRC din ultimii 25 de ani.

Iniţiativa antreprenorială din România a reprezentat în 2017 o afacere de circa 2,4 milioane Euro (10,9 milioane Lei) pentru stat, conform estimărilor REGnet.ro, bani obţinuţi exclusiv din taxele percepute firmelor la înfiinţare.