Căutările Intel pentru un nou CEO au luat sfârşit: Bob Swan este noul director executiv

Autor: Tibi Oprea 31.01.2019

Căutările Intel pentru un nou CEO au luat sfârşit. Compania a anunţat joi dimineaţă că Bob Swan, CEO-ul interimar, a ocupat poziţia de director executiv al companiei lăsată liberă în urma demisiei neaşteptate a lui Brian Krzanich din iunie 2018. De asemenea, Swan se va alătura board-ului Intel, potrivit Business Insider.

Înainte de a fi director executiv interimar, Bob Swan a ocupat, din 2016, poziţia de director financiar. Vicepreşedintele financiar Todd Underwood va prelua funcţia de director financiar lăsată liberă până ce comitetul de conducere va desemna un nou director financiar permanent.

În iunie 2018, The Wall Street Journal anunţa demisia lui Brian Krzanich din poziţie după ce board-ul de conducere a aflat despre o presupusă relaţie pe care acesta a avut-o cu o angajată care a început înainte ca Krzanich să fie ales CEO şi care s-a terminat în 2013.

“În rolul meu ca CEO interimar, am dezvoltat o înţelegere mai profundă a oportunităţilor şi a provocărilor, ale oamenilor şi ale clienţilor noştri”, a declarat Bob Swan. “Când am fost iniţial numit CEO interimar, m-am concentrat imediat pe funcţionarea companiei şi lucrul cu clienţii noştri. Când board-ul mi-a propus să ocup permanent acel rol, am ales să conduc această companie specială. Acesta este un moment interesant pentru Intel: 2018 a fost un an uimitor, iar noi suntem în curs de a transforma compania pentru a urmări cea mai mare oportunitate de piaţă pe care o avem. Sunt onorat să am şansa de a continua să muncesc alături de Consiliul de Administraţie, echipa noastră de conducere şi de cei peste 107.000 de angajaţi superbi pe măsură ce ducem compania mai departe.”

Intel a raportat pe 24 ianuarie venituri şi câştiguri pentru T4 din 2018 sub aşteptările analiştilor, fapt ce a dus la o scădere la bursă de 8% a preţului acţiunilor.